Ultrazvučna terapija

Ultrazvučna mezoterapija

Ultrazvučna mezoterapija je nova, efikasna tehnika za brže i dublje prodiranje aktivnih supstanci i aktiviranje metabolizma u dermisu. Ova metoda primjenjuje pulsne, naizmjenične struje koje stvaraju elektromagnetno polje, koje otvara privremene kanale (mezopore) u lipidnom sloju između epiderma i derma i time omogućava prolazak aktivnih supstanci u slojeve kože.

Prilikom ultrazvučne mezoterapije nanosimo koktele posebno formulisane za lice smješanih od prirodnih ekstrakata, minerala, vitaminskih komleksa, amino kiselina (l- karnitin; vitamin c, vitamin A , oligoelementi, kofein) i to samo na problematične regije na tijelu.

Efekti se postižu na dva načina: farmakološkim dejstvom preparata i fizičkom stimulacijom ultazvuka. Ponekad je moguće jednim koktelom djelovati na više problema odjednom. Konkretno, na lokalizovane masne naslage, celulit i slab tonus kože zajedno, a kokteli predviđeni za terapiju ovih vrsta nepravilnosti formulisani su tako da blokiraju deponovanje i ujedno podstaknu oslobađanje i sagorijevanje masti i ubrzavanje cirkulacije. Na kraju, mezoterapijski koktel razgradiće masne naslage i restrukturirati vezivno tkivo, a kao krajnji efekat dobije se zategnuta i jedra koža bez jastučića.

More in this category: Anti-aging" tretmani "Dr Murad" »

Ostavi komentar

Provjerite jeste li unijeli tražene informacije gdje je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.