KOZMETOLOGIJA

Kozmetologija

Kozmetologija je naučna disciplina  koja proučava sastav, dejstvo, izradu i primenu kozmetičkih preparata. Ili kako se obicno kaže, kozmetologija je dete farmacije, medicine, biologije, hemije i fizike. Danas je to disciplina, koja se davno osamostalila. Ali, kako se razvijala tokom dugih istorijskih epoha, prolazila je kroz različite promene. Kozmotološke usluge u Fizioderm centru podjelili smo na dvije velike grupe i to : tretmane lica i tretmane tijela..

TRETMANI LICA

koymetologija

Tretmani lica su kozmetički postupci koji uključuju nekoliko radnji, kao što su: čišćenje lica, uklanjanje mrtvih stanica, pranje, masaža, peeling i slično. Svaki tretman lica bi trebao početi analizom kože, pri kojem kozmetičar pregledava Vaše lice kroz jarko osvijetljeno povećalo da bi utvrdio stanje i tip Vaše kože.Kozmetičar Vam, također, može postaviti nekoliko pitanja vezanih za Vašu kožu. Ako on to ne uradi, Vi biste mu trebali ukazati na određene karakteristike ili posebnosti. Na temelju analize, kozmetičar će primjeniti tretmane i upotrijebiti proizvode posebno prilagođene Vama. 

Fizioderm centar stručno i uz korištenje novih i najkvalitetnijih preparata na tržištu obavlja slijedeće specifične tretmane lica:

 
radijalna

Osim degenerisanog vezivnog tkiva, pojava celulita ima veze i sa poremećajem metabolizma i hormonskim disbalansom. Cilj mnogih terapija je ubrzanje metabolizma masti i njeno što brže izbacivanje iz organizma.

Tretmani celulita nude raznolika rešenja, od energija koje se isporučuju u kožu (radiofrekventne struje, ultrazuvk i sl.) koje razbijaju masne ćelije i zatežu vezivno tkivo, do injekcija kojima se ubrizgavaju supstance koje imaju isti taj zadatak: masne ćelije se razbijaju a koža jača. Izdvojili smo za vas najzanimljivije tretmane iz naše ponude: