• Linfna drenaža

Linfna drenaža

Saznanje da suvremeni način života pored dobrih donosi i cijeli niz neugodnih i nepoželjnih stvari, postaje sve jasnije i bolnije. Neprestani stres, predugo sjedenje uz premalo gibanja, prekomjerna tjelesna težina, nepravilna prehrana - sve to predstavlja opterećenje za naš organizam. Posljedice su loša prokrvljenost tkiva - posebno nogu, stražnjice i trbuha, nakupljanje otpadnih produkta metabolizma, punjenje i povećanje volumena masnih stanica, oticanje nogu, pojava celulita i proširenih vena.

Limfna drenaža je medicinsko-kozmetički tretman koji potiče razgradnju celulita, smanjenje obujma, prokrvljenost tkiva i otklanjanje edema. Limfnom drenažom, zvanoj i presoterapija, postiže se ravnoteža tekućina u organizmu i bolje opće stanje organizma jer limfa - bezbojna tekućina koja se sastoji od plazme, bijelih krvnih stanica (limfociti) i nešto crvenih krvnih stanica, tj. njeni limfociti vežu na sebe strane ili kancerogene stanice, tvari, mikrobe te ih izbacuju iz tijela. Limfa prolazi kroz mnoge limfne žlijezde koje su veličine od 3 do 6 centimetara, a njihov je zadatak da kružeći cijelim tijelom, pročišćavaju limfu od bakterija.

IskraMedical GreenPress12 uređaj:

GreenPress12 je vrh linije uređaja za aparaturnu limfnu drenažu. Uređaj ima 12 kanala, na koje je moguće spojiti po dvije komore. Princip rada je zasnovan na manuelnoj limfnoj drenaži (masažom). Indikacije za korišćenje limfne drenaže su primarni i sekundarni limfedem, limfedemi uzrokovani povredama, postoperativni oporavak, venska insuficijencija, ‘teška stopala’, ali uređaj je odličan i za tretiranje celulita i prekomjerne tjelesne težine, te se kombinuje sa drugim tretmanima, kao što su radiotalasna terapija, kavitacija i sl.

Uređaj ima 17 različitih programa, od kojih je svaki prilagođen stanju koje se tretira, te mogućnost ručnog programiranja za specifične zahtjeve.

 

More in this category: « CPT radiotalasna terapija

Ostavi komentar

Provjerite jeste li unijeli tražene informacije gdje je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.