• Mezoterapija

Mezoterapija

Opis zahvata

Kandidati

Priprema

Tok zahvata

Oporavak

Mjere opreza

Mezoterapija je tehnika aplikovanja specijalnih koktela, u zavisnosti od problema klijenta pod kožu. Ona nam dozvoljava da nephodne vitamine, aminokiseline, minerale, dostavimo meposredno u srdeišnji deo kože – dermu.

  OPIS ZAHVATA

Mezoterapija je metoda kojom se uz pomoć igle u gornje slojeve kože apliciraju revitalizirajući sastojci, što osigurava prelazak epidermalne barijere i unošenje aktivnih revitalizirajućih sastojaka u dublje dijelove kože, gdje su oni i najučinkovitiji. Terapija je vrlo individualna i u zavisnosti od stanja kože aplicira se hijaluronska kiselina, vitamini, minerali i antioksidativna sredstva, koji potiču fibroblaste na produkciju kolagena, elastina i međustanične tvari, te štite ćelije od oštećenja slobodnim radikalima. Mezoterapija se provodi u više navrata prema određenom protokolu.

U Derma centru nudimo paletu preparata za mezoterapiju koji pružaju raznoliku pomoć u rješavanju brojnih estetskih problema povezanih s kožom lica, tijela i glave. Koristimo proizvode renomiranih proizvođača Promoitalia i Aesthetic Dermal RRS.

mezo7

 KANDIDATI

Sa mezoterapijom bi trebalo početi već u kasnim dvadesetim godinama života u svrhu pomlađivanja lica i prevencije starenja. Mezoterapija ima dobre efekte kod osoba sa suhom kožom, osoba kod kojih su izraženi znakovi fotostarenja te osoba sa zrelijom kožom.

 PRIPREMA

U Dermal centru neposredno prije tretmana detaljno analiziramo stanje kože pacijenta i donosimo odluku koje će se supstance primijeniti. Prije tretmana koža se dezinficira i može se započeti s mezoterapijom.

 TOK ZAHVATA

Pri zahvatu se koriste najtanje igle, a cilj je da se površinskim ubodima aktivni sastojci ravnomjerno rasporede površno po koži. Pri svakome ubodu ubrizga se u kožu minimalna količina sastojaka veličine kao kap. Injekcijske tehnike koje se primjenjuju u mezoterapiji su različite, često se kombinira niz uboda tankom iglicom i primjena tzv. tupe igle ovisno o regiji koja se tretira i kvaliteti kože. Kod osoba s već uznapredovalim znacima starenja kože potrebno je postupak intenzivirati kako bi se postigao željeni efekt, a najbolje rezultate daje u kombinaciji s drugim metodama.

mezo8

 OPORAVAK

Tretmani su gotovo bezbolni, ponekad se nakon tretmana vidi crvenilo kože, vrlo rijetko manje otekline koje spontano prođu nakon par sati. Vrlo rijetko se mogu javiti alergijske reakcije. U većini se slučajeva neposredno nakon tretmana možete posvetiti svojim obvezama i svakodnevnim aktivnostima. Rijetko se javljaju mali podljevi koji vrlo brzo nestaju i mogu se pokriti šminkom. Ne preporuča se izlaganje suncu i umjetnim izvorima UV zračenja nakon mezoterapije. 

meyzoPNG

 MJERE OPREZA

Najveću opasnost čini primjena u rukama nestručnih osoba. Ako želite biti sigurni u zahvat preporučamo vam mezoterapiju koju izvodi samo liječnik koji je prošao stručnu obuku. Drugu najveću opasnost čini primjena lažnih i nedozvoljenih proizvoda te se savjetuje koristiti samo proizvode renomiranih proizvođača.

More in this category: « Hemijski piling Mezolifting »

Ostavi komentar

Provjerite jeste li unijeli tražene informacije gdje je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.