• Fileri

Fileri

Opis zahvata

Kandidati

Priprema

Tok zahvata

Oporavak

Mjere opreza

 Hijaluronska kiiselina ili  dermalni fileri posljednjih su deset godina postali zlatni standard kada je riječ o popunjavanju bora lica. Nekoliko je razloga velikog porasta popularnosti filera i to su njihova kompatibilnost i biološka razgradnja u koži, jednostavnost primjene i neznatna bol pri tretmanu.

  OPIS ZAHVATA

Fileri su supstance koje imaju višestruku ulogu, počevši od tretmana podmlađivanja lica, preko povecanja usana pa sve do popunjavanja bora, prvenstveno u regiji oko usana. Hijaluronska kiselina je prirodna supstanca koja se nalazi u koži, a koja se sa godinama resorbuje i ne obnavlja. Fileri sa hijaluronskom kiselinom se vještački unose kako bi se popunile sitne bora na licu, te povratila prirodna elastičnost i hidriranost kože, najčešće u područjima očiju, nosa, usana, brade i čela. Dermalni hijaluronski fileri popunjavaju bore i revitaliziraju lice. Brzina zahvata, sigurnost i neposredno vidljivi rezultati glavne su prednosti ovog tretmana. Hijaluronski fileri su namijenjeni tretiranju svih zona lica. Njihovim injiciranjem u kožu postiže se popunjavanje bora, ali i vraćanje izgubljenog volumena (popunjavanje obraza, naglašavanje izgubljene linije brade, podizanje kutova usana) te rehidracija kože zbog retrakcije molekula vode. Također se pokazalo da fileri utječu na regeneraciju i stvaranje novog kolagena. Najvažnije je naglasiti da hijaluronski fileri omogućavaju postizanje i zadržavanje prirodnog izgleda kontura lica. Tretiranjem određenih dijelova lica posebnim tehnikama, postiže se zapravo efekt liftinga lica. Hijaluronskim filerom se može tretirati područje oko očiju, čelo, obrazi, nazolabijalne bore (od nosa prema usnicama), mogu se koristiti za povećanje usana i već spomenuto, korigiranje kontura donjeg dijela lica. U dermatofizikalnom centru “FizioDerm” koristimo isključivo kvalitetne hijaluronske filere najpoznatijih svjetskih proizvodjača Teoxane Geneve i Neauvia.

Koriste se za:

Linije i bore: nazolabijalne, "marionetske linije" (od usana ka bradi), "tear troughs"(suzno korito - polje ispod očiju), "frown lines" (bore mrštenja), bore gornje usne, linije smijanja.
Oblikovanje i popunjavanje: usana, obraza, brade.
Podmlađivanje kože: lica, vrata, dekoltea.

filer proiz

 KANDIDATI

Tretmane hijaluronskim filerima možete započeti sa stvaranjem prvih izraženijih bora, što se kod nekoga javlja ranijoj dobi (krajem dvadesetih godina), a kod nekog kasnije, za šta je odgovorna genetika i način života (pušenje, nedovoljno spavanje, odmor, svakodnevni stres). Od pojave prvih bora na dalje, hijaluronski fileri se mogu svakih, otprilike godinu dana nadopunjavati, kako bi se što dulje zadržao mladenački izgled i održala dobra kontura lica.

botx55

 PRIPREMA

Nakon razgovora s vama, s obzirom na postizanje željenog efekta, dr. Alma Prtina će odaberati dermalni filer koji će aplicirati. Ako koristite šminku za lice potrebno ju je ukloniti prije samog tretmana. Dokrorica ili tehničar stavljaju vam na lice anestetsku kremu kako bi se ublažili injekcijski ubodi. Nakon nekoliko minuta anestetik se ukloni, očisti lice i može se započeti s aplikacijom dermalnih filera.

 TOK ZAHVATA

Procedura injekcije hijaluronskih filera je brza, traje svega 10-15 minuta i u potpunosti bezbjedna. Nakon navedene pripreme, filer se ubrizga u željeno područje pomoću malih, tankih igala. Za vrijeme tretmana informira vas se o tome koliko je filera ubrizgano i ako to želite, u svakom trenutku možete pogledati učinak onog što je napravljeno.

fileri2

 OPORAVAK

Nakon tretmana dermalnim filerima možete nastaviti svoje svakodnevne aktivnosti. Crvenilo nestaje obično nakon nekoliko sati, dok se otok i podljev ako ih ima, obično se povuku kroz nekoliko dana. Nakon 2 sedmice preparat će se sam preraspodijeliti i dati svoj pravi učinak.

job2

 MJERE OPREZA

Moguća je pojava crvenila, podljeva, otoka, ili osjetljivosti na mjestu ubrizgavanja filera. Crvenilo nestaje obično nekoliko sati nakon tretmana. Od značajnijih nuspojava, mogu se pojaviti alergijska reakcija, koja je izrazito rijetka ili nekroza dijela kože. Ove nuspojave su izrazito rijetke.

Nakon tretmana dermalnim filerom preporuča se izbjegavanje: saune, izlaganje suncu, odlasci u solarij, pritiskanje dijela lica koje je tretirano.

Ostavi komentar

Provjerite jeste li unijeli tražene informacije gdje je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.