• Botoks tretmani

Botoks tretmani

Opis zahvata

Kandidati

Priprema

Tok zahvata

Oporavak

Mjere opreza

Botox, u Europi poznat pod nazivom Vistabel, je prirodni pročišćeni protein proizveden pomoću bakterije Clostidium botulinum, koji se posljednjih desetak godina koristi u medicini. Područje njegove prve primjene bila je okulistika, neurologija, pedijatrija, a u posljednjih nekoliko godina najviše se koristi u kozmetologiji, odnosno kod estetskih zahvata.

  OPIS ZAHVATA

Tretman Botoxom siguran je i jedan od najdjelotvornijih te najpopularnijih estetskih tretmana za uklanjanje bora na području čela. Radi se o jednostavnom, nehirurškom tretmanu, a  sam tretman je bezbolan i traje svega nekoliko minuta. Botox neće uticati na čulne nerve niti ćete se osjećati ukočeno. Kada se koristi ispravno, može čelu dati privlačan i iskren pogled, no ne valja pretjerati. Zato je važno da vas tretira iskusni doktor koji može prosuditi veličinu vaših mišića te koliko vam je Botoxa potrebno.

botx

 KANDIDATI

Botox vrlo dobro djeluje na bore na čelu i oko očiju koje uzrokuju uobičajeni pokreti mišića. Najčešće ga koriste muškarci i žene srednje dobi radi  uklanjanjanja horizontalnih bora na čelu, vertikalnih bora na čelu (tzv.bore mrštilice) i sitnih bora s vanjske strane očiju (tzv. bore smijalice).

Tretman se ne smije izvoditi ako postoji infekcija na mjestima na koja bi se preparat trebao aplicirati. Također, ne smije se izvoditi na osobama koje su osjetljive, tj. alergične na bilo koji sastojak preparata. Osobe s pojedinim neurološkim poremećajima (ALS, Myasthenia Gravis ili Lambert-Eaton sindrom) imaju povećan rizik pojave ozbiljnijih nuspojava.

botx55

 PRIPREMA

Nakon pregleda facijalnih mišića doktor će odlučiti u koja područja treba precizno aplicirati preparat. Nužan je detaljan uvid u raspored i građu facijalnih mišića jer se oni od osobe do osobe mogu bitno razlikovati. Mnogi nedovoljno edukovani doktori tu činjenicu zanemaruju i zato njihovi rezultati nisu zadovoljavajući. Prije nego što doktor odobri tretman, obavijestite ga u slučaju da dojite, ako uskoro planirate trudnoću ili bolujete od bolesti koja utječe na nerve ili mišiće (bolest povećava rizik pojave nuspojava).

face

 TOK ZAHVATA

Botox djeluje tako da blokira signale od živaca prema mišićima. Pojedine bore, poznate kao „dinamične bore“ rezultat su uobičajenih pokreta mišića. Tokom života mišiće obrva pomičemo stotinama hiljada  puta. Kao rezultat toga, živci iz navike uzrokuju kontrakciju mišića. To dovodi do pojave trajnih bora na čelu i okolo njega, što čovjekov izgled ne čini samo starijim, nego i mrzovoljnim i umornim. Kada se Botox ubrizga u te mišiće, blokiraju se živčani signali, mišići se opuštaju i bore izravnavaju. Botox je relativno kratkog vijeka trajanja, što ograničava njegovu učinkovitost kao medicinsko-kozmetičkog postupka. 

Efekat je vidljiv već nakon nekoliko dana. Pomlađivanje lica može biti postepeno i trajati do mjesec dana. Trajnost konačnog rezultata zahvata varira, ovisno o individualnim karakteristikama (u većini slučajeva je od 4 do 6 mjeseci). Tretman se može ponavljati neograničen broj puta, a potrebno je pripaziti da između tretmana bude odgovarajući vremenski razmak, kojeg određuje doktor. U najvećem broju slučajeva tretman se ponavlja svaka 4 mjeseca kako bi se održao mladenački i svjež izgled. Važno je spomenuti da je kod ponovljenih tretmana estetski učinak pomlađivanja trajniji.

btx66

 OPORAVAK

Osoba se može odmah po završetku postupka vratiti svojim svakodnevnim obavezama. Na mjestu uboda može se pojaviti manja modrica, koju možete pokriti s puderom. Botox počne djelovati dva ili tri dana nakon aplikacije.

job

 MJERE OPREZA

Najčešće nuspojave su glavobolja, respiratorna infekcija, sindrom gripe, privremeno spuštanje očnih kapaka i vrtoglavica. Puno rjeđe dolazi do pojave bolnosti lica, eriteme na mjestu aplikacije i oslabljenosti mišića. Pojave se povezuju sa samom aplikacijom jer se javljaju tijekom prvog tjedna nakon zahvata. Sve nuspojave su privremene i ne traju više od nekoliko tjedana.

More in this category: « Povećanje usana Fileri »

Ostavi komentar

Provjerite jeste li unijeli tražene informacije gdje je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.