DERMATOLOGIJA

Dermatologija

Dermatologija je grana medicine koja se bavi istraživanjem, dijagnostikom i liječenjem kože i njenih adneksa (mirisne žlijezde, žlijezde znojnice, žlijezde lojnice, mliječne žlijezde, dlake i nokti) te vidljivih sluznica. Koža je najveći i najvidljiviji organ našeg tijela te ima cijeli niz značajnih funkcija, od kojih ističemo njenu zaštitnu ulogu od okolišnih utjecaja, ozljeda i infekcije. Fizioderm centra Vam pruža usluge estetske i medicinske dermatologije.

fileri3

Estetska medicina je proces ulepšavanja Vašeg fizičkog izgleda, ali i poboljšava Vašeg samopouzdanje i kvaliteta života. Bez obzira da li se radi u estetske ili rekonstruktivne svrhe, bori se sa vidljivim znacima starenja.Potreba da se izgleda bolje i mlađe sve je sve izraženija. To je dovelo do razvitka posebne grane medicine: estetske dermatologije.

U Fizoderm Centru radimo slijedeće tretmane estetske dermatologije: fileriileribotoks tretmani, mezoterapija, mezolifting i hemijski piling

Saznajte više ...

dermatoloskipreglediZa razliku od estetske dermatologije koja je proproces ulepšavanja Vašeg fizičkog izgleda, medicinska dermatologija je grana medicine koja se bavi istraživanjem, dijagnostikom i liječenjem kože i njenih adneksa (mirisne žlijezde, žlijezde znojnice, žlijezde lojnice, mliječne žlijezde, dlake i nokti) te vidljivih sluznica.

Koža je najveći i najvidljiviji organ našeg tijela te ima cijeli niz značajnih funkcija, od kojih ističemo njenu zaštitnu ulogu od okolišnih utjecaja, ozljeda i infekcije.